Opis proizvoda

Ekspandirani polietilen folija

  • Ekspandirani polietilen (EPE) folija je zapravo proizvedena od zatvorenoćelijskog penjenog polietilena, koji je po svojoj upotrebi i karakteristikama jedan od najviše upotrebljavanih polimernih materijala za izradu ambalaže, debljine 1mm, 2mm, 3mm (gustine 20kg/m³), 5mm, 8mm i 10mm (gustine 25kg/m³).
    EPE folija je odlično rešenje za pakovanje proizvoda koji zahtevaju posebnu zaštitu, a pritom je jednostavna za upotrebu, male težine, vodonepropusna, otporna na različite hemikalije, bez mirisa, velike elastičnosti i bez toksičnog delovanja – penjena isključivo ekološki prihvatljivim peniocima bez CFC ili HCFC.
    EPE folija se može proizvoditi sa jednom stranom prekrivenom slojem aluminijuma (EPE + AL) ili prekrivenom jednom stranom slojem aluminijuma i polietilena (EPE + AL PET), i tako proizvedena ima odlične toplotno-izolacione karakteristike sa primenom kao podna ili krovna izolaciona folija sa klasom zapaljivosti B2.
    EPE folija u kombinaciji sa AIR BUBBLE folijom i metaliziranim aluminijumskim slojem (EPE + AIR BUBBLE II/III + AL PET) se može koristiti kao idealno rešenje za krovnu i podnu izolaciju. Standardna dimenzija rolne svih EPE folija je 1m širine i 50m dužine namotaja.